My Daily Skincare Routin // Miracle For Oily Skin

Monday, 3 April 2017I had my suffering with my oily skin for years(thank God, not much acne but the feeling of oily skin, which is quite annoying). Years of trying to find something useful. To be honest I was never really satisfied enough until now. 
I've been using Oriflame products quite awhile for now. My mum's friend always send us the newest catalogue and I love to experiment. Most of the time I order lipsticks or mascara, foundations so nothing serious. Last time however I managed to grab my hands on some of the products from the Oriflame Love Nature collection for oily skin. I read that tree tea is great for problematic, oily skin so it was at a reduced price and I thought I'd give it a shot. I ordered the tonic and the concealer stick.
The tonic is for me average quality, sometimes my skin get's really oily after I'm using it on my face but the concealer is THE BEST THING I've ever used on my pimples. It's a two sided concealer, I've been using only one side lately. The green one, which is for acne. I just use it on the acne at night, leave it until I wake up and before I started using my acne lasted sometimes 4-5 days now only 1-2 days.

So this little cheap product, really changed my life. I no longer worry about acne. You can easily apply it under makeup too because the other side of the product is a normal concealer which hides the green tones.

About my daily skincare routine, well I don't use too much stuff on my face. At the mornings I wash my face with cold fresh water and basically that's it. Sometimes I use the tonic as well but when you clean your face well at nights it's not needed. So to tell you the truth I swear by fresh clean water. It really helps me to wake up and for a few years now I only use this and my skin is better than ever. Of course around my period I get a little acne here and there or if I eat wrong constantly but it's OK. 


This winter I used the chamomile one instead of tree tea oil because it was one hell of a cold winter. My skin needed something more for the dry and itchy places. At evenings I used the tonic and the face cream which was absolutely amazing. It worked really well, it helped me to reduce the itchy feeling on the dry parts of my face.
After all I recommend these products for everyone. They are affordable and do a quite great job.

Évekig szenvedtem az olajos, zsíros bőröm miatt.(Pattanásaim nem voltak hál istennek, csak az olajos érzet ami a bőrömön van/volt). Évekig keresgéltem a megfelelő terméket, ami hasznos lehet a problémás bőrömre. Igazat megvallva, sosem voltam eléggé elégedett mostanáig.

Elég régóta használom az Oriflame termékeit. Anyukám barátnője mindig bedobja hozzánk a legújabb katalógust. Általában szempillaspirált, rúzsokat és alapozókat rendelek, szóval semmi extrát. Legutóbb viszont akciós áron sikerült megszereznem a Love Nature kollekcióból a teafa olajos arctonikot és a hozzávaló korrektort. A tonik nekem teljesen átlagos, nem ájultam el tőle. Néha eléggé bezsírosodik tőle a bőröm, de összességében egy jó, normál termék. Amitől viszont sikerült teljesen elájulnom, az a korrektor. Ez egy két részre osztott korrektor, egyik fele zöld, a másik egy sima bőrszínű. A zöld a lényeges, én leginkább ezt az oldalt használom. Este bekenem a pattanást, rajtahagyom és reggel átmosom az arcom(de igazából az éjszaka során lekopik), smink alá is használható, ekkor a bőrszínűt ráteszed még a zöldre így teljesen elfedi ezeket a tónusokat. Eddig ha kijött rajtam pattanás 3-4 napig tartott, de most ezzel a termékkel sikerült lecsökkentenem 1-2 napra. Többet nem aggódom a pattanásaimon, mert nagyon hamar el tudom tüntetni az Oriflame korrektorával. Olcsó és nagyszerű termék.

A bőrápolási szokásaimról pedig csak annyit, hogy igazából ezeken kívül nem használok nagyon mást. Reggelente megmosom az arcom egy jó hideg, friss vízzel (már amennyire nevezhetjük frissnek a csapvizet) és körülbelül ennyi. Néha használok tonikot is, de ha előző este alaposan megtisztítjuk az arcunkat abszolút nincs szükség más dolgokra. Igazat megvallva én a vízre esküszöm, ha nagyon nem problémás az arcod, mint nekem felesleges kínozni a bőrünket mindenféle kencével. Segít felébredni és a bőrömnek is jót tesz, egy pár éve már csak ezt használok reggelente és a bőröm csodásabb, mint valaha. Jó, persze a menstruáció körüli időszakban egy két pattanás az én arcomon is megjelenik vagy ha állandóan rosszul kajálom vagy kevés vizet iszom.

Télen a teafaolajos kollekció helyett az érzékeny bőrre való, kamillás változatot használtam. Mivel elég zord telünk volt, szükség volt plusz ápolásra is így esténként tonikot és arckrémet használtam a száraz, érzékenyebb bőrfelületen. Ezek a termékek is nagyon beváltak nekem, enyhítették a viszkető érzést, amit a hámló, kiszáradt bőr okozott.
Végezetül, én mindenkinek ajánlom ezeket a termékeket. Teljesen jó megfizethető áron beszerezhetőek és az árához képest jól is teljesítenek.

No comments :

Post a Comment

Theme by: Pish and Posh Designs