Ki Inspirálja a Mindennapi Öltözékem/Stílusom?


Jelenleg 3 különböző bejegyzésen dolgozom, mégis elég nehézkesen született meg a mai. Annyi ötletem van, hogy soha nem tudom éppen melyikhez lenne igazán kedvem. Elég régóta tervezem, hogy megírom ezt a bejegyzést és hát eljött ez a nap is.
Igazság szerint nagyon nehéz volt megtalálni a stílusom, sőt még a mai napig kísérletezem különböző trendekkel és darabokkal, de most már elmondhatom, hogy van egy alap ruhatáram amit könnyű felturbózni.
Szóval a kérdés az, hogy ki is inspirál engem a mindennapi öltözködésben? Azt gondolnád, hogy senki nem ír erről egy egész bejegyzést, de hát ez nem olyan egyszerű. Nem egy ember stílusa inspirál, hanem több ember és más apró dolgok, amik állandóan csiszolják és finomítják az ízlésem.

De kezdjük először azzal, hogy hogyan találjuk meg a saját stílusunkat. Nehéz. Talán olyan nehéz, mint egy normális jól fizető állást találni.
Hogyan találd meg a stílusod? Itt egy lista, ami szerintem elengedhetetlen ahhoz, hogy megtaláld a stílusod vagy ráncba szedd a ruhatárad.

1.) TUDD A TESTALKATOD

Legfontosabb dolog, ami tényleg minden előtt áll, az az, hogy megértsd milyen a testalkatod. Tudd, hogy mik az erősségeid és a gyengeségeid. Ha ezeket tudod sokkal könnyebb lesz a ruhavásárlás és az öltözködés is.

2.) A SZEMÉLYISÉGED

Ez egy másik nagyon fontos pont a listán. Hiába veszel meg egy tök csajos ruhát, ha te alapból inkább sportos vagy. Nem fog jól állni és te sem fogod jól érezni magad. Például ha sportos ruhákat hordasz, akkor felesleges több tíz magassarkút vásárolnod, mert nincs rá szükséged. Válassz inkább egy fekete és egy nude színű darabot, amit többféleképpen is tudsz variálni. 

3.) PINNELD

Nem tagadom, Pinterest mániában szenvedek. Pár éve utáltam, de idén nagyon megkedveltem. Előtte a Weheartit alkalmazását kedveltem, de mostanra már nagyon nem jó. Sokáig nem is használtam csak a Tumblr-t, aztán Anyukámnál megláttam a Pinterestet és adtam neki még egy esélyt. Azóta mindenféle stílus inspirációs táblát nyitottam és mentegetem a szetteket, amik felkeltik a figyelmem. Szóval neked is ezt ajánlom, mentsd le azokat a street style fotókat, amik tetszenek.

4.) TAKARÍTSD KI A RUHATÁRAD

Nagyon fontos, mielőtt nekiállnál a stílusod kialakításán vagy a ruhatárad átalakításán, hogy a megunt és felesleges darabokat válogasd ki. Ajándékozd őket rászorulóknak vagy add el őket a neten, a plusz pénzből tudsz új darabokat venni. De fontos, hogy alapdarabokkal töltsd meg elsősorban a gardróbod és csak ezután kezdj el a jelenlegi trendeknek megfelelő, extrább, feltünőbb darabokat venni.

5.) LEGYEN EGY ALAP RUHATÁRAD

Amit az előzző pontban is említettem már, a legfontosabb, hogy legyenek alapdarabok a szekrényedben. Hiszen vehetsz akármennyi divatos ruhát, ha nem lesz mivel párosítani őket, teljesen felesleges. Legtöbbször mikor nem tudunk mit felvenni és csak a szekrény előtt állunk tanácstalanul, akkor ez áll a háttérben. Szóval legyen egy alap ruhatárad, fekete, fehér, bézs, szürke és csíkos dolgokkal, farmerokkal aztán ha ezek megvannak, dobd fel őket mintákkal és színekkel.

+ még további dolgok, amiket fontosnak tartok:
az életed, mindennapjaid
okosan vásárolj (például, csak olyat vegyél meg amit 100% viselni fogsz és a te méreted, nem túl szűk, nem túl lezser. Általában a belefogyok dolgok, a szekrény mélyén fogják végezni és csak feleslegesen kidobod a pénzt)

Szóval én így alakítottam a stílusomon, de hát hazudnék ha azt mondanám most tökéletes és megtaláltam a stílusom. Amint már a bejegyzés elején is említettem, szeretek kísérletezni és mai napig ezt teszem. De vannak emberek akiknek a stílusát nagyon csípem és nagyban befolyásolták az ízlésem az elmúlt években, hónapokban és hetekben.

1.) Alexa Chung

Divatkirálynő. Mármint szerintem a nők 90% cserélne vele ruhatárat. Nagyon bírom, hogy ízléses és nem túlgondolt szettjei vannak. Nőies de valahogy mindig beépít egy kicsit férfiasabb darabot is a megjelenésébe.

2. Emma Watson

Megint. Egyszerű és nőies stílusa mindig ledöbbent. Nem túl sok de mégis természetes és divatos a megjelenése.

3. Tess Ward

A Harry Styles-al való állítólagos kapcsolata kapcsán hallottam róla először és egyből bekövettem Instagrammon mert nagyon megtetszett a stílusa. Nagyon örülök, hogy rátaláltam. Nemcsak azért, mert nagyon jó szakács és a recept ötletei nagyon ott vannak, hanem a stílusa miatt is. Nála is az tetszik, ahogy a nőies és a férfias darabokat párosítja, ráadásul a haja is irigylésre méltó.


+ Bloggerek, mint például Sophie a FashionSlave-ről, Megan a Meganellaby szerkesztője, Victoria az Inthefrow bloggere vagy Chiara Ferragni, de Danielle-et se felejtsük el a WeWoreWhat alapítóját. Danielle Peazer és nem tudom, hogy Eleanor Caldert még bloggernek nevezhetem-e, de az Ő stílusa is a kedvenceim közé tartozik.

További hírességek akiknek figyelemmel követem a ruhaválasztásait például, Selena Gomez, Kendall Jenner, Gigi Hadid, Bella Hadid, Lucy Hale és Ashley Benson és természetesen csomó modell szettje is szokott inspirálni.

No comments:

Blog Archive

INSTAGRAM