Üzleti vs Személyes Instagram
Augusztusban átváltottam személyes Instagramról, üzletire. Kétségeim voltak afelől, hogy sokáig így hagyom-e vagy sem a profilom... de hálistennek kellemeset csalódtam. Nagyon sok negatív véleményt olvastam erről a funkcióról vagy profil opcióról, hiszen többen azt írták, az amúgyis béna aktivitás( vagy nem tudom,hogy fordíthatnám) még rosszabb lett. Kevesebb követő, kevesebb like miután átváltottak. Hát köszönöm, nálam pont az ellenkezője történt. Viszont a hónap elején, vagy talán október végén mégis visszakapcsoltam a személyes profilt egy pár hétre.

Szóval azért is váltottam át, mert mielőtt üzletire kapcsoltam volna az Instám, nem rendszeresen posztoltam. Aztán kíváncsi voltam,hogy ha rendszeresen megosztok fotókat akkor mekkora különbség lesz a két profil típus között. Hát köszöntem szépen, semmi nem történt. Talán picit kevesebb likeokat kaptam a személyes instára való váltás után, hiszen nem tudtam,hogy mikor a legaktívabbak a követőim és nem tudtam az alapján postolni. Próbáltam megtalálni a megfelelő időpontot, de sajnos nem sikerült több kedvelést elérnem. Szóval nálam egyértelműen semmi negatív hatása nincs az üzleti beállításnak. Sőt. Ha már beszéltünk a kedvelésekről, akkor ejtsünk pár szót a követőkről is. Ebben a pár hónapban, amióta rendszeresen hazsnálom az instát és üzleti profilra váltottam, 150-200-al nőtt a követőim száma. Ami még meglepett, hogy úgy vettem észre ezek a követők sokkal hűségesebbek és aktívabbak, mint a korábbi követőim voltak. Mikor pedig átváltottam hó elején személysre, akkor megint arra lettem figyelmes, hogy a botok és azok a személyek, akik ki és bekövetnek jelentek meg a követőim között. Emiatt elkezdett ingadozni a követettségem, ami elég bosszantó. Szóval ez elég ritka üzleti opcióban, aminek nagyon örülök.Egy online Instagram kalkulátor szerint, 10.63%-os az aktivitás a profilomon. Ami korábban 8.50 és 9% körül mozgott, tehát kijelenthetem,hogy rengeteget nőtt az Instám. Nyilván az is közrejátszott, hogy aktív vagyok a felületen; posztolás szempontjából, de többet likeolok és amik tényleg tetszenek, azokhoz kommentelek is. Erről írtam korábban egy cikket: ITT olvashatjátok.

Nagy különbség volt, miután átváltottam személyes adatlapról üzletire, hiszen itt rengeteg statisztikával találkozhatunk. Úgy gondolom, hogy kisebb bloggereknek is hasznos lehet. Miért is? Hát talán az én kedvenc funkcióm miatt, ami segít nekünk abban, hogy megtudjuk mely napokon és mely órákban a legaktívabbak a követőink. Nálam pl a leggyakoribb eset a délután 6 és este 9 órai időpont, hétvégéken akár 10 óráig. Ritkábban reggel 8-9 körül is aktívak, de ez kb 3nap a 7ből.
Megtudod nézni hány ember nézte meg a profilod az elmúlt egy hétben, hányan kattintottak a profil linkedre vagy éppen azt is megtudhatod a statisztikákból, hogy mely országból, városból követnek a legtöbben. Akár a női és férfi követőid eloszlását is figyelemmel tudod követni. 
Szürkével pedig a profil megtekintésed alatt ott van, hogy mennyivel maradsz el az elmúlt heti statisztikádtól. Szerintem nagyon jó kis funkció és megőrültem enélkül, amíg a személyes instát nyúztam. Instagram sztoriknál pedig azt láthatod,hogy hány ember nyomta el egyből a bejegyzésed szóval nagyon jó. 

Személy szerint ajánlom az üzleti instát bloggereknek, a már fent említett szuper funkciók miatt. Viszont nem garantálom, hogy Neked is megmarad az aktivitás és a követettség növekedése. Van akinek működik, van akinek nem. Viszont egy próbát megér, később még mindig visszatudsz váltani személyes adatlapra. 

No comments:

Blog Archive

INSTAGRAM