My Favourite Albums of 2017ENG: I don't know if it's still right to talk about what I liked in 2017 but who cares. I thought I should collect my favourite albums that came out in 2017 and that's what I'm doing right now. Or maybe I just wanted to write about how amazing Harry Styles is... you decide but you can't deny the fact that I'm right. Right?!

HUNNem tudom, hogy még van-e értelme arról beszélni, hogy mit szerettem 2017-ben, de igazából kit érdekel. Úgy gondoltam, hogy megosztom a legjobb albumokat, amik 2017-ben kijöttek és ezt is csinálom. De talán csak arról szeretnék beszélni, hogy Harry Styles milyen nagyszerű...Te döntöd el, de fogadjunk nem tudod letagadni, hogy igazam van. Igaz?!
HARRY STYLES - HARRY STYLES

ENG: So no wonder I will start with Harry Styles' first solo album which is so so good. Not good, it's wonderful. I loved it from beginning to ending. Each song gave me something different. I loved the slower songs as well as the faster, more rock styled ones. This album is way too different than One Direction's songs and I couldn't be more thankful for that. It's true, honest and just brilliant. I love how he got inspired by classic artists and how he placed his won taste rather than producing something for the charts.

HUN: Nem meglepő, hogy Harry Styles-al fogom kezdeni a listát, az Ő első szóló albumával, ami nagyon nagyon jól sikerült. Nem is jó, nagyszerű! Imádtam az elejétől a végéig. Mindegyik dal mást adott. Szerettem a lassabb, kicsit melankólikusabb(?) dalokat, de a gyorsabb, rockosabb dalok is rettentő jók. Ez az album másabb, mint egy One Direction album és nem is lehetnék hálásabb ezért. Ez egy őszinte album, mert változtatni és egy merőben új dolgot alkotni. Tetszik, hogy nem a manapság trendnek számító dalok/albumok stílusa után ment, hanem hagyta, hogy a klasszikusok által inspirált és a saját ízlése által megálmodott album jelenjen meg.LIAM GALLAGHER - AS YOU WERE

ENG: Oasis. True legends. Love their songs and when I heard his album came out I checked out immediately. I wasn't disappointed. It's really good and I couldn't get bored of even though I listened to Chinatown and For What It's Worth every day for a month if not more.

HUN: Oasis. Legendák. Imádom a dalaikat és amikor hallottam, hogy Liam albuma megjelent, egyből lecsekkoltam a Spotify-on és nem csalódtam. Nagyon és egyszerűen nem lehet megunni még akkor is, ha a Chinatown és a For What It's Worth c. dalokat minden nap egy hónapon keresztül hallgattam, ha nem több.TAYLOR SWIFT - REPUTATION

ENG: It's a bit different in style than what I previously talked about but I never denied that my taste in music is very wide. I love a good pop song but I can listen to some old rock music the next. When I was younger I always thought I can only listen to rock or pop or hip-hop but not everything together. Back then I didn't know how wrong was I am. Oh God, I am too embarrassed to even think about it. So back to the original topic, Taylor Swift's album is really catchy and I would be lying if I would tell you that I don't like it.

HUN: Kicsit másabb stílus, mint az előbb említettek, de sosem tagadtam,hogy elég változó a zenei ízlésem. Korábban, fiatalabb koromban el nem tudtam volna képzelni, hogy rock, pop és hip-hop zenét hallgassak egyidőben. Úgy gondoltam,hogy aki rock-ot hallgat az maradjon is csak annál és uhh Istenem, nem is tévedhettem volna nagyobbat. Komolyan kínosan érzem magam a hülye felfogásom miatt.  Szóval visszatérve az eredeti témánkra, Taylor Swift albuma nagyon fülbemászó és hazudnék, ha azt mondanám, hogy utálom vagy nem tetszik.G-EAZY -THE BEAUTIFUL & DAMNED

ENG: In a few months ago I wouldn't have believed if someone would say me that I would listen to this album non-stop and know the lyrics to almost every song. I always loved Eminem but in the past few months, I had a huge thing for The Beatles, The Rolling Stones, Fleetwood Mac and music like these. HIM & I, Love is Gone and Mama Told Me are my absolute favourites. 

HUN: Ha pár hónappal ezelőtt azt mondja valaki, hogy állandóan ezt az albumot fogom hallgatni és tudni fogom a dalszöveget kb minden dalhoz, tuti kinevetem.  Például Eminem zenéit mindig is imádtam, de az utóbbi időben a Beatles, Rolling Stones, Fleetwood Mac és ehhez hasonló zenéken élek/éltem. A Halsey-vel közös dal, a HIM & I, aztán a Mama Told Me és a Love is Gone hatalmas kevdenceim. Mindenképp hallgassátok meg.ED SHEERAN - ÷ (Divide)

ENG: He's someone I discovered on Tumblr way before he got popular and I am so glad for that. I love all his albums and every song he ever released. He's so talented and his lyrics' are always on point and honest. I love when a song has a meaning and when it comes to Ed's music it's always something I admired. It's catchy and popular but always has a meaning and sometimes it's rare on the charts.

HUN: Ő olyas valaki, akit a Tumblr-ön fedeztem fel még jóval azelőtt, hogy beindult volna a karrierje és, hogy ennyire népszerű lett volna. Ne tudjátok meg ennek mennyire örülök. Az összes albumát, dalát szeretem ami eddig megjelent. Annyira tehetséges és a dalszövegei őszinték. Szeretem, ha egy dalnak van mondanivalója, van értéke és ha Ed munkásságáról beszélünk, akkor ez az amit mindig is csodáltam benne. Képes fülbemászó, népszerű dalokat gyártani, de mellette őszinte és van tartalma ami nagyon ritka manapság, főleg a toplistákon. 


ENG: So these are the few (from a lot more) albums that I loved listening to. What's yours?
HUN: Szóval ez a pár album lenne a sok közül, amit imádtam hallgatni. Mi a Te kedvenced?

email: dominikaa.szeles@gmail.com

No comments:

Blog Archive

INSTAGRAM