My Favourite Books To ReadENG: Since I jumped on the positive mind positive life bandwagon I kind of lost myself in books. However, in the past few months, I couldn't read as much as I wanted so I promised in 2018 this would be different. So from past years and what I read currently, you will find very interesting books. However I love books that give you something, but on the toher hand I like to read just for fun so I have a very long list of classical books that I want to read.

HUN: Amióta engem is behúzott ez az egész pozitív élet, pozitív gondolkodás dolog, azóta rengeteg könyvet elolvastam. Habár, sajnos az elmúlt pár hónapban nem volt lehetőségem annyit olvasni, mint amennyit én szerettem volna. Ezért megfogadtam, hogy 2018-ban ez változni fog. Szóval korábbi évekből és, hogy mostanában mik érdekelnek, miket olvasok szívesen, összeállítottam Nektek egy kis listát. Ugyan szeretem az olyan könyveket, amik átadnak valami tudást, de szeretek csak kedvtelésből is olvasni és rengeteg klasszikus van most is a listámon.
The Secret by Rhonda Byrne

A Titok
Rhonda ByrneENG: Let's get started. When I first started reading something that could help you have a different life or a different way of thinking about life was when I was 15-16 years old I guess. The book was Rondha Byrne's Secret which I kinda love ever since. I plan on re-reading it as I forgot some things.

HUN: Kezdjünk is neki. Amikor először elkezdtem érdeklődni az önfejlesztő, motivációs könyvek iránt, az még gimnazista koromban volt kb 14-15 évesen talán. Egyik barátnőm adta kölcsön a Titok c. könyvet és nagyon megtetszett, azóta is kedvelem. Tervezem is, hogy újraolvassam, mert azért lassan 10éve, hogy olvastam és pár dolog már elég homályos.Success Through a Positive Mental Attitude by Napoleon Hill and W. Clement Stone
A Siker Titka - A pozitív lelkibeállítottság
Napoleon Hill és W. Clement Stone


ENG: Second on our list is Success Through a Positive Mental Attitude by Napoleon Hill and W. Clement Stone which I haven't finished yet. One of my main problems with me reading is that I always find lots of interesting books and sometimes I don't finish old ones. I have like 50 pages left from this book. I highly recommend to those who are interested in self-help and self-growth books because this one is a must-have for those. With lots of explanations and interesting stories, you can't really get bored of but remember not read hundreds of pages at once. To be honest you can't because it's not a regular, easy reading. After a while, it tires your brain and you have to think about all the things you read.

HUN: A második a listán, A Siker Titka a Pozitív Lelkibeállítottság Napoelon Hill-től, amit még most sem fejeztem be. Legnagyobb problémám, hogy annyi könyvet elszeretnék olvasni, annyi jó könyvet találok, hogy sok régit félreteszek és majd elolvasom, aztán elfelejtem őket vagy nem jut rá időm. Ebből is még kb 50 oldal van hátra, de ezt valamikor befejezem. Nagyon ajánlom azoknak akik komolyabban szeretnének elmélyülni ezekben az önfejlesztő könyvekben. Érdekes történetek, magyarázatokkal tarkítva és nem igazán tudja az ember megunni. Kicsit nehezebb olvasmány, egyidő után szükséged lesz pihenésre és muszáj elgondolkodnod az olvasottakon, de lehet vele haladni és tényleg elgondolkodtat. 
Of Mices and Men by John Steinbeck

Egerek és Emberek
 John Steinbeck


ENG: Let's continue with a huge favourite of mine and something that I started reading only because James Franco played in it years ago on Broadway. That guy is amazing, so if you ever read this James Franco, please marry me. Nah, I'm just kidding. So the book is Of Mice and Men by John Steinbeck. As I read some articles about it, I learned it's thought in many high schools however I can't really remember this particular book from my school years when we learned about Steinbeck. Never mind the important thing is that I find it very interesting when it comes to relationships and how we treat people.

HUN: Folytassuk egy nagy kedvencemmel és egy olyan könyvvel amit elsősorban James Franco miatt kezdtem el, aki pár évvel ezelőtt a Broadway-en játszott ennek a történetnek a színpadi adaptációjában. Imádom azt a pasit, szóval James Franco ha ezt valaha olvasod, légyszi vegyél el feleségül. Ahh, csak viccelek nyugi. Szóval ez a könyv, aki még nem jött volna rá, az Egerek és Emberek, John Steinbeck novellája. Olvastam róla külföldi oldalakon cikket és elvileg tanítják iskolákban, de én valahogy nem emlékszem, hogy pont ezt a művét tanultuk volna. De örülök, hogy nem maradt ki az életemből hisz nagyon őszinte és nagyon érdekesnek találom, ahogy bemutatja az emberi kapcsolatokat, a különbségeket a társadalmi ranglétrán és, hogy hogyan is bánunk egymással.How to Win Friends and Influence People by Dale Carnegie
Hogyan szerezzünk barátokat és befolyásoljuk az embereket
Dale Carnagie


ENG: Yes. I'm laughing now. How to win friends?! You may ask what the hell... I told you guys a hundred times that I love to learn about human relations and this book is not something I have read before, it's just something that interests me and I want to read it in the future. However, yesterday while I was on the bus on my way home I started reading it on my laptop. It's kind of similar to the Napoleon Hill one when it comes to how it's written. The few pages I've read were interesting but it's the same. It can exhaust you, you have to think about all the things you read. I don't think I will read it immediately but I will definitely continue it however at the moment I want to read something fun.

HUN: Igen, ez a címe. Kicsit most nevetek, mert elég kínosan hangzik... Hogyan szerezzünk barátokat..Nem, nem vagyok ennyire kétségbeesett. De már szerintem vagy százszor elmondtam, hogy mennyire érdekelnek az emberi kapcsolatok. Ezt a könyvet viszont még nem olvastam, annyi, hogy tegnap hazafelé a buszon beleolvastam az első fejezetbe és elsőre azt vettem észre, hogy kb a Napoleon Hill könyvnek a stílusát veszi fel. Történeteket mesél el és aztán elmondja, hogy mit lett volna célszerű tenni az adott helyzetben, miért fordult rosszra az adott dolog. Tetszik, érdekes, de ez is el tud fárasztani. Muszáj letenned és gondolkodnod az egészről, mert csak úgy tudod folytatni. Nem mondom, hogy most azonnal folytatni fogom, mert egy kicsit szórakoztatóbb könnyedebb olvasmányra vágyom most, de a közeljövőben biztos elolvasom.
Father Goriot by Honoré de Balzac

Goriot Apó
Honoré de Balzac


ENG: From my advanced literature years from high school. This is still my favourite. Again it's very realistic when it comes to relationships and people. These books may not be self-help books but if you finish it and looked back at the characters and think about how they lived their lives, what they did you can easily interpret is to your life, to nowadays. Even if it doesn't say that you have to do this or that to succeed, it may be hidden among the sentences and words. You just have to think.

HUN: Még a magyar faktos időszakomból való ez a könyv. (Nagyon sok kedvenc könyvem van arról az óráról) Most is nagy kedvencem. Ez is nagyon realisztikusan ír az emberi kapcsolatokról és az emberekről. Mégha ezek a könyvek nem is önfejlesztő könyvek, rengeteg okosságot tanulhatunk belőlük, amit napjainkra tudunk vonatkoztatni. Lehet, hogy szószerint nincs leírva, hogy ezt és azt csináld, hogy sikeres vagy szimplán csak, hogy jobb ember legyél. De ha elolvasod, leteszed és gondolkodsz róla akkor rájössz, hogy mik voltak fontosak, a sorok között ott lesznek a megoldások és rengeteg viselkedésforma napjainkban is észrevehető, de nem csak viselkedés hanem gazdasági és társadalmi probléma is. Csak gondolkodnod kell.


ENG: I could go on and on with an endless list of my favourite books and books I want to read but I have to stop here because this post is getting really long. Hope you liked my recommendations and hope you find something interesting. Let me know about your favourite books because I really need some easy ones. I love romantic ones I haven't read one in ages, sorry I'm a hopeless romantic...but really if it's interesting let me know about it. No matter what the genre is.

HUN: Tudnám folytatni a listát a végtelenségig, annyi jó könyv létezik, de ez a bejegyzés már így is elég hosszú. Remélem tetszett ez a kis ajánló és találtok majd olyat, amit szívesen elolvasnátok. De szeretném én is tudni, hogy Ti miket olvastok és nyugodtan írjátok meg kommentben, mert nagyon nagyon szeretnék valami kis könnyed olvasmányt. Ha van valami jó kis romantikus regényetek az is jöhet, mert már vagy ezer éve nem olvastam romantikus sztorikat, pedig én aztán egy reménytelen romantikus vagyok... de tényleg, ha van valami érdekes könyv amit ajánlanátok, bármilyen műfajban, annak nagyon örülnék.


email: dominikaa.szeles@gmail.com

1 comment:

Blog Archive

INSTAGRAM