Instagram Story Highlights Icon // How To & Why

ENG: You may have noticed those cute icons on everyone's Instagram, right?! I do too and I wanted to make mine for a while now but I thought I should make a little blog help post for you.

HUN: Ugye Ti is észrevettétek már azokat a kis ikonokat egy pár Instagram felhasználónál?! Én igen és egy ideje már szerettem volna megcsinálni magamnak, de úgy gondoltam, ha csinálom akkor egy bejegyzés is legyen belőle. (ne haragudjatok,hogy kevés a poszt de olyan hosszú a körmöm,hogy kínszenvedés írni vele :D és nagyon lassan haladok egy-egy bejegyzéssel )

ENG:  So let's get started. First, how to make the icons for Instagram highlights? It's simple and easy to do, it's just a story picture.
Download the app Canva, that's what I used for my story picture and it's also great for promoting your blog posts through insta stories. Also, search for wallpapers on Pinterest or Google, I chose a pink fur wallpaper from Pinterest and then I search for different icons with no background on Google.

HUNNa kezdjünk hozzá. Először is, azzal, hogy hogyan készítettem el, aztán majd beszélek arról is, hogy mire jó stb.
Könnyű és egyszerű, mivel ez egy sima sztoriba feltöltött fotó.

Töltsd le a Canva nevű appot, ez nemcsak erre lesz jó, hanem a bejegyzések promózására is tökéletes a sztoriba. Keress hátteret ez lehet márványos, sima egyszínű, amit szeretnél. Én egy rózsaszín, szőrme hátteret választottam és ikonokat se felejts el. Előbbihez Pinterestet, utóbbihoz Googlet használtam.ENG: Choose the Story Pictures and I chose one that has don't too many texts on it because on Android I can't seem to find a blank page so if you know how to do it, let me know, please. So I delete everything until it's either white or some other colour. Then I click on the gallery and choose the wallpaper I want to use.

HUN: A story fotókat választottam és itt megpróbáltam a legegyszerűbb fotót kiválasztani, mert Androidon fogalmam sincs, hogy hogy kell sima, üres oldalt nyitni szóval így oldottam meg, ha valaki tudja amúgy, az nyugodtan elmondhatja. Szóval mindent letörlök a fotóról, amig sima fehér vagy valamilyen más színű nem lesz a fotó. Ezután megnyitjuk a galériát és kiválasztjuk a hátteret, amit már korábban letöltöttünk.


ENG: You can add texts or just an image which in this case should be our pre-downloaded icons. After that click on share, you don't really need to share it just saves the picture in your gallery and you can use it later.

HUN: Adhatsz hozzá szöveget vagy csak egy fotót, ami ebben az esetben lehet a korábban letöltött ikonok közül valamelyik. Ezután pedig el is készült a borítónk, lépj a megosztás gombra, de nem kell egyből megosztani én csak így tudtam elmenteni a galériába.


Why Instagram Story Highlights is good for you as a blogger?

ENG:  Because your followers can see thematically sorted what you share. You can re-share your best moments and get more visitors to your blog. Since I'm sharing and talking about my blog on Instagram more and more people come to my blog from there even if I don't share it for a week.

Miért hasznos egy blogger számára az Instagram Story Highlights funkciója?

HUN:  Mert a követőid téma szerint szétosztva láthatják a legjobb pillanataid vagy bármit amit megosztottál. Újra megoszthatod a sztori fotóid és így több látogatód is tudsz szerezni. Amióta az instát is használom bejegyzések promótálására, azóta rengeteg olvasóm érkezik onnan még akkor is, ha amúgy vagy egy hétig nem osztok meg semmit.

ENG: At the moment I have only one story highlight which for my blog posts but I would like to expand it by uploading fashion and beauty content too. It's also a great way to get your followers closer to you.

HUN: Jelenleg csak egy highlightom van, ami a bejegyzéseim gyűjtőhelyéül szolgál, de a későbbiekben szeretnék divat és szépségápolás témákban is nyitni egyet. Szerintem ez egy tökjó módszer arra, hogy a követőinket mégközelebb hozzuk magunkhoz.email: dominikaa.szeles@gmail.com

No comments:

Blog Archive

INSTAGRAM