Can We Still Trust Influencers?!


ENG: In the huge sea of influencers, YouTubers and bloggers can we still trust their opinion? After all, they share sponsored posts almost every day... Does this mean they promote everything that comes their way?!

HUN: Az influencerek, bloggerek és youtuberek hatalmas tengerében, bízhatunk-e még bennük? Mert ha megnézzük, szinte minden nap szponzorált tartalmat osztanak meg...így jogos a kérdés, hogy bármit promóznak ami az utukba kerül?


ENG: Since influencer marketing became so popular. It became harder to spot the fake reviews. According to researches, more and more people rely on YouTuber's and blogger's opinion.

HUN: Amióta a közösségi médiában való hirdetés egyre és egyre népszerűbbé vált, sokkal nehezebb észrevenni a hamis bejegyzéseket. Kutatások alapján, manapság az emberek jobban figyelnek egy youtuber vagy blogger véleményére, mint bármely életmód vagy divatmagazinéra. Megjegyzem itthon sajnos java részt celebek alkotják a szószólókat a közösségi médiában, de ez külföldön úgy érzem jobban elkülönül.


ENG: Why we trust them more? And are they still genuine?

Obviously, as the blogging industry grew a lot and it's still very much expanding, it's safe to ask; can we still trust their words?

HUN: Megint megkérdezem, bízhatunk bennük? Még mindig őszinték?

Nyilván, ahogy a blog iparága rendkívül népszerű lett és továbbra is csak növekszik, fejlődik, feltesszük a kérdést, hogy mennyire bízhatunk ezekben az emberekben.

ENG: There are two sides to the story. One part is very reliable and genuine because they know, they worked very hard to be in this position. I mean I wouldn't want to mess up my reputation with faking a product review. Obviously, there are influencers who do anything for money. I know a few who don't really interact with their followers anymore. To be honest, that's sad because in my opinion the most successful bloggers/YouTubers/Instagrammers are there because of their honesty and reliability. Not to mention most importantly they can thank their careers a lot for their followers.

HUN: Ennek is két oldala van nyilván. Egyrészről vannak azok akik a sikerek ellenére megmaradtak normálisak és őszinték, figyelnek a követőikre. Ők azok akik nem felejtették el, milyen nehéz és sok munka árán jutottak el oda ahol jelenleg tartanak. És természetesen vannak azok bármit promóznak pénzért. Nem igazán foglalkoznak a követőikkel és ez szerintem szomorú, hiszen a legtöbb sikeres ember, sikeres influencer, az őszinteségük és megbízhatóságuk miatt lett sikeres. Azt meg már meg sem kell említeni, hogy a követők támogatása nélkül hiába fektet bele energiát az ember, nem fog egyről a kettőre jutni.ENG: So yeah the people I follow are among the first group, who even though upgraded to Gucci and Chanel from Primark and New Look, they still stayed relatable. Oh and I almost forgot the micro-influencers who are just as great as their biggers "siblings" if not better.

HUN: Szóval ja, azok az emberek akiket én követek az első csoportba tartoznak. Lehet, hogy a Primark, H&M vagy New Look ruháikat felváltották a luxusmárkák(Gucci és társai), de megmaradtak annak a mókás bloggernek, akik voltak mikor elkezdték. Majdnem elfelejtettem a mikro-influencereket, akik majdnem olyan jók, mint nagy testvéreik, sőt még lehet megbízhatóbbak is

ENG: To gain trust over our followers we need to be just like them. We can have all the luxury products, envious life in the world but if we still act humble and be relatable, stay honest they will stay with us through our journey. So that is why I think bloggers and other content creators are better than celebrities because they are still more approachable.

HUN: Úgy érzem, ahhoz, hogy a követőbázisunk bizalmába férkőzzünk meg kell maradnunk embernek. Lehet mindenféle luxustermékünk, ha felvállaljuk, hogy ugyanolyan átlagos, hétköznapi problémáink vannak, mint nekik. Elérhetőek maradunk és ezért népszerűbbek a bloggerek, youtuberek és instagramm bloggerek a celebeknél, hisz nekik még mindig megvan az a státuszuk, hogy elérhetetlennek tűnnek. 

ENG: All in all, we have to be very careful of who we are following and whose opinion we trust. They are just simple, ordinary people just like us so we don't have to blindly follow them.

HUN: Végezetül, erről az egészről az a véleményem, hogy igen is fontoljuk meg kiket követünk. Milyen értéket képviselnek és tartsuk észben, hogy a fényűzés és csillogás mögött, ugyanolyan emberek vannak, mint Te vagy Én. Sosem szabad vakon követni senkit sem.


What's your opinion on this topic? Who's your favourite influencer?


email: dominikaa.szeles@gmail.com

No comments:

Blog Archive

INSTAGRAM