Chicken Pasta Salad Recipe

I love cooking and what I love more is to experiment with ingredients. However this time I brought you an easy recipe which you can easily make with leftovers and with just a few ingredients.

Imádok főzni és kísérletezni a különböző ízekkel, alapanyagokkal. Habár most egy egyszerű, könnyen elkészíthető receptet hoztam, amit akár maradékból is elkészíthettek.

INGREDIENTS:

chicken breasts
bacon
salad
fusilli/farfalle pasta
tomato
heavy cream
bell pepper
mozzarella
 salt
pepper
basil
olive oil
garlic

HOW TO MAKE IT:

Cook the pasta following pack instructions. Set aside.

Főzd ki a tésztát a csomagoláson leírtak szerint, majd tedd félre.

In a large skillet over medium heat, cook the diced bacon until it's crisp, then set aside.

Egy nagy serpenyőben, közepes lángon, a már kocára vágott(vagy így vásárolt) bacont kezdjük el ropogósra pirítani, ha ez megvan tegyük félre.

Add one tablespoon olive oil and put the diced chicken breasts into the skillet which we previously used for the bacon. Season it with salt and pepper.

Adjunk az előzzőleg használt serpenyőbe kb egy evőkanál oliva olajat, tegyük bele a felkockázott csirkemellet és kezdjük el főzni. Fűszerezzük sóval és feketeborssal.

When the chicken's cooked, pour the heavy cream into the skillet. Season it with garlic and if needed more pepper and salt. (I used one bigger chicken breast, a pack of pasta, 1/4 salad...but it all depends on you that's why I don't want to write quantities)

 Ha elkészült a csirke, öntsük rá a főzőtejszínt, ebbe tegyünk egy kis fokhagymát.(Azért nem írok mennyiséget, mert mindenki a saját igénye szerint készítse, de én pl 1nagyobb csirkemellet használtam, negyed jégsalátát és egy csomag tésztát) Majd ízesítük bazsalikommal, szükség szerint még több feketeborssal és sóval.

While the chicken's in the skillet. Dice the tomato, pepper and cut the salad.
When everything's done mix the tomato, pepper, salad and pasta. Pour the creamy chicken and bacon, mix it well. Serve it with mozzarella.

Amíg a csirke készül, felvágjuk a paradicsomot, paprikát és a jégsalátát is csíkokra vágjuk. Végül pedig először a paradicsomot, salázát és paprikát hozzáadjuk a tésztához, majd a csirkés egyveleget és a bacont, jól összekverjük. Tálaláskor mozzarellával díszitjük.

Hope you could understand what the hell I wanted. It's a very easy recipe, you don't even have to follow these instructions because you could make it even if you're not familiar in the kitchen.

Remélem érthető volt a recept, amit igazából nem is nagyon kell követnetek. Hiszen a recept önmagában is nagyon egyszerű, gyors és azok is eltudják készíteni, akik egyáltalán nem mozognak otthonosan a konyhában.

1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Blog Archive

INSTAGRAM