Stop Comparing Yourself

ENG:

Hi Lovelies,

I'm back with a brand new post. Sorry for the delay but I'm struggling with pictures. This time I'm finally bringing you some lifestyle posts which I love writing the most.

You might have noticed that I stopped blogging for a few weeks and thanks for all those who still visited my page every day. So why? Because I kind of had enough. I had to sit back and think about what I want from this whole page. What I want my brand to represent and how I want to show and tell my opinion on things.

Blogging these days are hard. It's not easy to get recognised and with the growth of Youtube and now IGTV in the picture, it's safe to say that most people question if blogging still has a future or not. This post, however, won't discuss this topic but my next one will. So stay tuned. Well, I had to think about a lot of things.
I started blogging consistently last year but soon I started to compare myself to others. I saw bloggers who started later than me but instantly got amazing opportunities and I was a bit jealous. I worked hard too, I provided content three times a week. I did everything in my power to share the most original, valuable posts I could but still, it wasn't enough.

I started to compare my growth to almost every blogger I follow. Whether it was small or a huge account. Let me tell you one thing, it was the most stupid thing to do. I wish I could go back in time and just say fuck it and get over it. Does it sound familiar?! I bet most of us small content creators had this in their lives.IF YOU GROW SLOWER, IT'S NOT YOUR FAULT


Being a recognised blogger doesn't happen overnight. Many bloggers who got big and established a huge audience, started creating content years ago. If they would have quit after a year or half, they wouldn't be here today. Some people get popular on Instagram or quickly build a decent amount of following there and I saw many started blogging after. However growing on Instagram is a pain in the *ss these days but not impossible. Always try to be original and try to come up with unique ideas. Another tip is to just get on the trends and follow it.


WE LIVE DIFFERENT LIVES

Most of us blog while working or studying and it's just another factor that makes it hard. When you can't spend your whole day to create content, promote your posts or just spend time on Instagram engaging with others.
I already told you I compared myself to a lot of bloggers and the funny thing is they live in different countries. So it was completely stupid to compare myself to a blogger who lives in the UK while I live in Hungary. Influencer marketing here became popular in the past year or so. Not to mention vlogging is more popular and Instagram "bloggers" /influencers than regular bloggers. Also, most of our influencers here are celebrities who try to be bloggers now because it's popular and there is a huge opportunity and money in Influencer marketing.

IT'S JUST TOXIC AND WRONG

Rather than comparing yourself and being jealous. Try to spend that time on your blog, Instagram or Twitter trying to get to know these people. I stopped caring about other people's work and started focusing on mine. Also, I try to be friends with everyone in the industry. Not only because connections are very important in this field too but because having friends that do the same thing as you is more fun.

I hope you this little post will help you stop comparing yourself to others and also don't give up on your dreams. It might be hard now and you might think it's a complete waste of time but if your idols would have quit where would they be now?!HUN:

Sziasztok,

Újabb bejegyzéssel szolgálok Nektek, először is bocsi a késésért, tegnap kellett volna megosztanom. De egyszerűen nem megy a fotózás, szenvedek vele. Vannak ötleteim, de nem feltétlen vannak meg a megfelelő eszközeim/kellékeim hozzá. Egy lifestyle bejegyzéssel érkeztem, ami a kedvenceim közé tartozik.

Bizonyára észrevettétek, hogy pár hétre abbahagytam a blogolást és ezúton is köszönöm azoknak, akik ennek ellenére minden nap betértek hozzám. A kérdés, hogy miért is?! Kicsit elegem lett. Besokalltam. Kicsit több, mint egy éve kezdtem el és úgy érzem egy helyben toporgok. Muszáj voltam leülni, hátradőlni és elgondolkodni, hogy mit is akarok én ezzel az egésszel. Mit akarok az én saját márkámmal megjeleníteni Nektek, mit akarok kifejezni és milyen értékeket akarok átadni. Na ez most mind megvolt és újra teljes gőzzel előre.

A blogolás nem egy könnyű dolog manapság, a vlogok korát éljük, ahol a videók többet jelentenek az írott szövegnél. A Youtube az etalon, most meg már ott az IGTV is a képben, ami még nehezíti a dolgunkat. Nem csoda, hogy sokan megkérdőjelezik a blogok jövőjét. Erről most mondjuk nem szeretnék beszélni, külön bejegyzést szentelek erre. Sok dolgot átgondoltam. Először is aminek véget kellet vetnem, az a másokkal való hasonlítgatás volt.Mint említettem már egy picivel több, mint egy éve kezdtem el normálisan, rendszeresen blogolni. Eleinte talán nem is, de később ahogy egy két kihagyás után megcsappant a látogatók száma és elmaradtak az lehetőségek/együttműködések elkezdtem befordulni és másokkal hasonlítgatni magam. Olyanokkal is akik később kezdték, mint én de előrébb tartottak vagy akár olyanokkal is, akik évek óta benne vannak a témában. Valószínű nagyon sok kisebb tartalomkészítőnek volt már hasonló tapasztalata.

NEM BAJ, HA LASSABBAN FEJLŐDSZ

De komolyan. Nincs ezzel semmi baj. Az, hogy elismert legyél nem egyik napról a másikra történik. Az, hogy egy odaadó követőtábort, olvasótábort szerezz, nem hétfőről keddre fog történni. Munka, alázat és egyéniség kell hozzá. Vagy gondoljunk csak bele, azok akik most "nagyok", ha akkor abbahagyják most hol tartanának? Sehol. Nem szabad, hogy a butaságunk az álmaink útjába álljon. Vannak bloggerek akik Instagrammon felépített követőbázisuk után kezdtek el blogolni vagy vlogolni. Így már ott könnyebben érték el a 10-20k tábort. De sajnos az Insta is már marha nehéz manapság. Mindenki influencer akar lenni, mert az hú de jó. Én pl azokat nem tartom infleuncernek, akik a bikinis, mellkirakós fotóikkal harácsoltak össze 10-20k követőt... Egy infleuncer igen is adjon át értéket és mutasson példát. Szerintem amivel ki lehet tűnni az a minőség, nem a mennyiség és az egyediség. Na viszont ez sem mindig jön be, mert az egyediséget is eladhatóvá kell tenni. Vagy csináljuk a másoknál jól bevált dolgot. Menjünk el népszerű Insta helyekre, készítsünk ott fotót stb. Nem biztos, hogy ennek hosszútávú eredménye lesz... de egy két fotónál bevállhat.

MINDENKI MÁS ÉLETET ÉL

Legtöbbünk nem teheti meg azt, hogy otthagyja a munkáját vagy iskoláját, azért, hogy főállású blogger/vlogger legyen. Ezért sajnos kevesebb időnk jut hirdetni a bejegyzéseink, kevesebb időt tudunk fotózással, írással tölteni. Nehéz összeegyeztetni, de nem lehetetlen. Mint mondtam én pl nagyon sok bloggerhez hasonlítottam a fejlődésem és a vicc, hogy brit bloggerek voltak. Náluk máshogy működik ez az egész infleuncer marketing. Ott az ezer követős blogger is kap lehetőséget, ha hű követőtábora van. Itthon az a megfigyelhető, hogy 5-10 ezer követő alatt szóba sem állnak veled. Vagy vegyük csak azt, hogy itthon jobban kb az utóbbi évben lett hihetetlen népszerű. Na meg nálunk az influencerek a mindennel foglalkozó 30-as celebek, akik még mindig a 20-as éveiket próbálják megélni újra és újra. Nyilván kint is rengeteg reality hőst felkapnak, de rengeteg blogger és vlogger kap nyilvánosságot és nagyobb lehetőségeket együttműködésre, komoly márkákkal.EGYSZERŰEN CSAK HELYTELEN

Azt az időt, amit irigységgel vagy másokhoz való hasonlítgatásokkal töltesz, fordítsd magadra vagy a blogodra/instádra vagy bármi másra, ami boldoggá tesz és van értelme. Én pl próbálom azt az időt a blogra fordítani, minél jobbá tenni. Másik dolog, hogy inkább próbálj barátkozni ezekkel az emberekkel, hisz ez az ágazat is akkor tud igazán mókás és élvezetes lenni, ha van kivel megosztani. Ha van akit ismersz és ugyanazt csinálja, mint Te.

Remélem ez a kis bejegyzés segít rájönni, hogy felesleges másokhoz hasonlítani és ostorozni magunkat, ha elmarad a várt siker vagy éppenséggel ms előrébb tart. Mindenkinek megvan a maga sorsa és ezáltal a saját tempója, ami alatt sikereket ér el.

email: dominikaa.szeles@gmail.com

2 comments:

 1. Amazing and very real post! ❤

  xoxo,
  Jessica
  What To Style | Instagram

  ReplyDelete
 2. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete

Blog Archive

INSTAGRAM